Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2025 2026 2027 2028 2029
Нийт 259 мэдээ байна.
  • 29/11/13

    Х.Гиймаа: Импортлогч өөрийн импортолсон бүтээгдэхү...

    Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай Хунсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хуулийн зарим зүйл заалтын талаар ярилцлаа. -Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хууль хэрэгжээд явж байна. Энэ бол үндэсний хэмжээний аюулгүй байдлыг хамгийн чухал хууль. Хууль батлалцахад оролцсон мэргэжлийн хүний хувьд хуулийг хэр сайн болсон гэж дүгнэж байгаа вэ? -Хүнсний аюулгүй байдалт...
  • 23/10/13

    Х.Гиймаа: Монголчууд өлсгөлөнд нэрвэгдэж хүнсний х...

    Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай ярилцлаа. -Саяхан дэлхийн хүнсний өдөр тохиосон. Энэ өдрөөр дэлхийн олон улс өлсгөлөнд нэрвэгдэж, хоол хүнсний хомсдолд орсон тухай мэдээлж байна. Монгол Улсын хүнсний хангамжийн талаар юу хэлэх вэ? -Монголчуудад мах, сүү, цагаан идээ нь байна. Дээр нь улаан буудай, гурилынхаа хангамжид айлтгүй боллоо гэж ярьж байна. Гэхдээ дэлхийн улс орнуудын хүнсний хэрэглээнд тодорх...
  • 14/10/13

    Хүнсний аюулгүй байдлыг хамгаалахад нэг алхам ураг...

    Засгийн газрын ээлжит хуралдаанаар зээл тусламжаар авах болон өндөр эрсдэлтэй хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн импортлоход ачилтын өмнөх хяналт, шалгалт хийх журмыг хэлэлцэн, баталлаа. Энэхүү журам нь 7 зүйл, 23 заалтаас бүрдэх бөгөөд өндөр эрсдэлтэй хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүнийг Монгол Улсад импортлоход тавигдах шаардлага, мэдээлэл солилцох, эрсдэлийн үнэлгээ хийх, өндөр эрсдэлтэй хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний импорты...
  • 18/09/13

    Өргөн хэрэглээний 99 нэрийн хүнсний бүтээгдэхүүний...

    Хүнсний бүтээгдэхүүний хичнээн хувь нь гадаадынх, хичнээн хувь нь дотоодынх байдаг тухай судалгаа, тоо баримт төдийлөн байдаггүй. Гэтэл хүнсний аюулгүй байдал үндэсний аюулгүй байдалд хүчтэй нөлөөлдгийг мэргэжилтнүүд хэлдэг. Тиймд монгол хүний хамгийн их хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг заавал өөрийнхөө улсад үйлдвэрлэх ёстойг онцолж байна. Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа: Дэлгүүрийн лангуун дээр орж х...
  • 05/09/13

    “Намрын ногоон өдрүүд” нэгдсэн арга хэмжээ үргэлжи...

    Монгол Улсын Засгийн газраас “НАМРЫН НОГООН ӨДРҮҮД” нэгдсэн арга хэмжээг хүн амын хүнсний хангамж, аюулгүй байдлыг сайжруулах, эх орны хөрсөнд тарьж ургуулсан шинэ ургацын жимс ногоо, хүнсний үйлдвэрийн бүтээгдэхүүний дээжийг хямд үнээр хэрэглэгчдэд хүргэх, сурталчлах, төрийн болон төрийн бус байгууллага, аж ахуйн нэгж, иргэд, хэрэглэгчдийн хамтын ажиллагааг өргөжүүлэх, харилцан туршлага солилцох зорилгоор уламжлал...
  • 08/08/13

    Ж.Мөнхбат: Сүүний бизнес дэндүү задгай байна

    Шинэ Зеланд улсад үйлдвэрлэсэн импортын хуурай сүү болон хүүхдийн сүүн тэжээлийн найрлагаас аюултай бактери илэрч томоохон хэрэглэгч болох ОХУ, БНХАУ тус бүтээгдэхүүнээ зах зээлээс эргүүлэн татаж байна. Тэгвэл манай улсын импортын хуурай сүүний хэрэглээний 90 хувь нь Шинэ Зеландаас ирдэг болохыг албаныхан мэдэгдсэн. Ялангуяа нийслэлчүүдийн хэрэглэж байгаа сүү, сүүн бүтээгдэхүүний 80 хувийг хуурай сүү, 20 хувийг үнээний цэвэр с...
  • 07/08/13

    Фонтерра үйлдвэрийн уургийн хатаасан бэлдмэл нянга...

    Шинэ–Зеланд улсын Фонтеррад 2012 оны 5 дугаар сард үйлдвэрлэсэн WPC80 код бүхий шар сүүний уургийн хатаасан бэлдмэлийг ашиглан  үйлдвэрлэсэн БНХАУ-ын Dumex Хүүхдийн тэжээлийн үйлдвэр, Hangzhou Wahaha, France’s Danone болон Coca-Cola компанийн БНХАУ дахь салбар үйлдвэрийн зарим бүтээгдэхүүн (хүүхдийн сүүн тэжээл, өндөр хэмд ариутгасан ундны сүү, йогурт, тамирчдад зориулсан уургийн бэлдмэл)амьсгал боож, бул...
  • 23/07/13

    Махны нийлүүлэлт бага байна

    “Хүнсний салбарт тулгамдаж буй асуудал” сэдвээр  Траст трейд ХХК-ийн захирал Т.Сансармаатай ярилцлаа.   Компаниа товчхон танилцуулна уу? Өдөрт хичнээн тонн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх хүчин чадалтай бэ? Бүрэн хүчин чадлаараа ажиллаж чаддаг уу? Манай компани 2000 оноос өнөөдрийг хүртэл хиам, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн салбарт 13 дахь жилдээ ажиллаж байна. Компанийн гол онцлог бол бүтээгдэхүүний үндсэн тү...
  • 08/07/13

    Сүүний хэрэглээний 80%-ийг дотоодын үйлдвэрлэл хан...

    НҮХААГ-аас санаачлан Нийслэлийн Эрчимжсэн Мал Аж ахуй эрхлэгчдийн зөвлөгөөнийг 2013 оны 7 сарын 5ны өдрийн 14 цагаасХангарьд ордны 14-р давхарын Их танхимд  зохион байгууллаа.  Уг зөвлөгөөнд ҮХААЯ-ны Мал аж ахуйн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах газар, Аймаг, дундын отрын бэлчээр ашиглалтын захиргааны дарга, Нийслэлийн ИТХ-ын төлөөлөгчид, Нийслэлийн Засаг дарга, Засаг даргын тамгын газрын удирдлага, Нийслэлийн өмчийн...
  • 02/07/13

    Шадар сайдтай хүнсний үйлдвэрлэл эрхлэгчид уулзлаа

    Монгол Улс 40 гаруй сая малтай,  жилдээ  440 сая  литр  сүү бэлтгэх  нөөцтэй ч одоогийн байдлаар маш бага хэмжээний сүүг боловсруулж  байна. Шинэчлэлийн Засгийн газраас 2013-2016 онд Улаанбаатар хотын  хүн амыг үнээний сүүгээр хангах зорилт  тавин ажиллаж байгаа. Энэхүү зорилтыг хэрэгжүүлэх ажлын хүрээнд Засгийн газрын үнэт цаас борлуулсан орлогоос сүү, сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл төс...
  • 02/07/13

    Хүнсний хяналтын байцаагч, үйлдвэрлэгчдэд зориулса...

    Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай хуулийг өнгөрсөн онд Улсын Их Хурлаас батлан гаргаснаар Монгол улсын хүнсний аюулгүй байдлыг сайжруулахад томоохон шинэчлэл болж, эрх зүйн цоо шинэ  орчинг бүрдүүлж өгсөн. Хууль мөрдөгдөж эхэлсэнтэй холбогдуулан иргэн хуулийн этгээд, улсын байцаагч, хүнсний сүлжээнд оролцогч хүн бүрт хуулийг сурталчлан таниулах хэрэгцээ гарч ирсэн. Үүнтэй холбогдуулан Олон...
  • 20/06/13

    Х.Гиймаа: Үйлдвэрлэгчдийн нэр төрд бүдүүлгээр халд...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооноос “Хүнсний аюулгүй байдал – Сүү, цагаан идээ” хэвлэлийн бага хурал зохион байгууллаа.   Сүүлийн үед ТББ –ын нэрийг барьж, мэргэжлийн бус хүн үндэслэлгүйгээр, хэрэглэгчдэд буруу ташаа дүгнэлт, тайлбар өгч, үйлдвэрлэгчдийн нэр хүндэд хэвлэл мэдээллээр дамжуулан бүдүүлгээр удаа дараа халдаж байгаа нь үндэсний үйлдвэрүүдийн хөгжилд их хор хөнөөлтэй юм. Үндэсний үйлдвэрлэлийн...
  • 10/06/13

    Хүнсний ногооны агуулахуудыг нэмж барина

    Монгол Улс хөдөө аж ахуйн эх орон гэгдэх хэрнээ төмс, хүнсний ногоогоо урд хөршөөс импортоор авсаар байна. Төмс, хүнсний ногоогоор дотоодын хэрэгцээгээ бүрэн хангах боломжтой ч өдий хүртэл гаднаас импортолдог байсан шалтгаан нь стандартын агуулах сав дутмагаас болдог тухай салбарынхан нь тайлбарлаж байна. Өнгөрсөн оны байдлаар гэхэд хүнсний ногооны 52 орчим хувийг дотоодоосоо хангаж, үлдсэнийг импортоор авчээ. Гэхдээ сүүлийн ж...
  • 20/05/13

    Зөвлөмж гарлаа

    Хүнсний тухай”, “Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай” хуулиуд УИХ-аар 2012 онд батлагдан, 2013 оны 3-р сарын 1-ээс хэрэгжиж эхэлсэнтэй холбогдуулан МХЕГ-аас хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаа эрхлэгчдэд нийтлэг тавигддаг олон улсын ариун цэвэр, эрүүл ахуйн зөвлөмжийн шаардлагууд болон хуулиудын мах, махан бүтээгдэхүүн, сүү, сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлд хамаарах зарим зүйл заалтуудыг Мах, махан...
  • 20/05/13

    Хиам, махан бүтээгдэхүүний семинарт оролцохыг урья

    ОХУ-ын “ Аромадон“ компаниас жил бүр уламжлал болгон зохиогддог хиам, махан бүтээгдэхүүний амтлагч, нэмэлтүүд орчин үеийн технологийн талаар явагддаг практик, семинар 2013 оны 6 сарын 14-15 –ны хооронд Сочи хотын  Лазеревск дүүргийн  Лоо тосгоны “Сокол “ бизнес төвд болно. Жич: Семинарт оролцох 2 хоногийн зардлыг “Аромадон“ компани хариуцах бөгөөд харин замын зардлыг мэргэжил...
  • 20/05/13

    “Bakery China-2013 үзэсгэлэнд урьж байна

    БНХАУ-ын Шанхай хотод жил бүр зохион байгуулагддаг “Bakery China-2013” олон улсын үзэсгэлэн худалдаа 2013оны 5-р сарын 20-22 -ны өдрүүдэд болох гэж байна. Уг үзэсгэлэн талх, гурилан бүтээгдэхүүн, бялуу үйлдвэрлэлийн үндсэн болон туслах түүхий эд, тоног төхөөрөмж,  сав баглаа боодол, дэвшилтэт технологийн шийдэл,  эрүүл ахуй зэрэг чиглэлээр явагдана. Мэдээллийг хавсралт файлаар явууллаа. Үзэсгэлэн 5 сарын ...
  • 20/05/13

    Х.Гиймаа: Хүнсний аюулгүй байдлыг мөрдөх цаг нь бо...

    -Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хууль нэгэнтээ батлагдаад хэрэгжээд явж байна. Энэ бол үндэсний хэмжээний аюулгүй байдлыг авч хэлэлцлээ гэж ойлгож, сайшааж байгаа хүмүүс их байна. Хууль батлалцахад оролцсон таны хувьд ч, мэргэжлийн хүний хувьд ч аваад үзвэл олон нийтэд нийцтэй хууль болсон болов уу Хүнсний аюулгүй байдалтай холбоотой хууль үнэхээр хэрэгтэй байсан.  Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй...
  • 12/05/13

    “Саке-2013” спортын тэмцээн боллоо

    Бялуу үйлдвэрлэгчдийн дунд “Cake-2013” сагсан бөмбөг, ширээний теннис гэсэн хоёр төрлөөр 2013 оны 5 дугаар сарын 12-нд МҮЭСТО-д тэмцээн боллоо. Уг тэмцээнийг энэ удаа Тэнгэрийн хишиг ХХК амжилттай зохион байгуулсан юм. Сагсан бөмбөгийн тэмцээнд Жүр үр, Батбайгаль, Тэнгэрийн хишиг, Хатанбэр, Мөнхундармал, Эрмонбилэг, Сумангүн ХХК-ийн эрэгтэй-5, эмэгтэй-6 баг, ширээний теннисийн тэмцээнд эрэгтэй, эмэгтэй төрлөөр ху...
  • 28/01/13

    Л.Дамдинсүрэн: Чанартай сүүнд л урамшуулал өгөх хэ...

    Төр засгийн зүгээс сүүний салбарт ямар бодлого хэрэгжүүлэх ёстой болон сүүнд өгөх урамшууллыг хэрхэн олгох нь зүйтэй талаар Монголын Хүнсчдийн Холбооны Хүндэт Ерөнхийлөгч, зөвлөх инженер, Техникийн Шинжлэх ухааны доктор (Sc.D), ШУТИС, Хүнс биотехнологийн сургууль багш Л.Дамдинсүрэнтэй ярилцлаа. -Нэг литр сүүнд 500 төгрөгний урамшуулал олгох нь хэр зүйтэй вэ. Та мэргэжлийн хүний зүгээс үүнийг юу гэж харж байна. Танд нэмэх санаа...
Нийт 13 хуудас/259 мэдээ